Alle routes

Reuzenbollen fietsroute

Totale afstand50 km

Tijdsduur3-4 uur

Reuze Tulpenbol bij de Tulperij Open in Routenetwerk app

of bekijk de reuzenbollen route in je browser.

Reuzenbollen

Hoewel de Bollenstreek in het voorjaar vanwege de bloeiende bollenvelden en het Bloemencorso massaal wordt bezocht is deze regio echter het hele jaar het bezoeken waard. Om deze reden is de Stichting Gildemeesters Bollenstreek gestart met het kunstproject “Giant Tulip Bulbs”. Manshoge kunstwerken in de vorm van een tulpenbol zijn door lokale kustenaars beschilderd. Van Leiden tot aan Haarlem worden er 80 Reuzenbollen geplaatst, die allemaal een eigen verhaal vertellen dat aan de Bollenstreek gerelateerd is. Iedere bol heeft zijn eigen stijl en eigen verhaal, abstract of figuratief. Een aantal van deze bollen kom je tegen tijdens deze fietsroute, wat de tocht heel divers en aantrekkelijk maakt.

Van Leiden tot aan Haarlem worden er 80 Reuzenbollen geplaatst, die allemaal een eigen verhaal vertellen dat aan de Bollenstreek gerelateerd is

Fiets vanuit Noordwijkerhout door het mooie duingebied naar het strand. Hier kun je even uitwaaien of genieten van een drankje op een terras. Rijd vervolgens binnendoor langs de bollenvelden, die in het voorjaar en de zomer in bloei staan, naar het dorp De Zilk. Wellicht moet je even wachten bij de spoorbaan om je weg richting Hillegom te vervolgen. Via het aantrekkelijke centrum van Lisse, wereldberoemd vanwege de Keukenhof, kom je langs Sassenheim uit bij De Buitenkaag. Bepaalde delen van dit waterrijke gebied zijn alleen per veerpont te bereiken. Tijdens het vervolg van je fietstocht maak je kennis met de plaatsen Sassenheim en Voorhout, waar je nu echt doorheen rijdt. Door een natuurgebied met groen, onder andere het landgoed Offem, en diverse vaarten kom je langs Noordwijk weer uit in Noordwijkerhout.

Stel je vraag via WhatsApp