Terug naar overzicht

Bloemencorso: een gezellig en druk fiets weekend

Flower_parade

Het bloemencorso weekend is altijd een speciaal weekend. Vooral zaterdag, wanneer de corso van Noordwijk, langs Keukenhof naar Haarlem rijdt is bijzonder druk. Het is de drukste dag van het seizoen.

Als je Keukenhof en omgeving wilt bezoeken raden wij aan om een andere dag te komen.

Wanneer je toch Keukenhof komt bezoeken en ook een fiets wilt huren raden wij aan om voor 10:30 uur te komen om de drukte te vermijden. Vanaf 11:00 uur is Keukenhof zeer slecht te bereiken omdat een aantal wegen in de bollenstreek worden afgesloten ivm het bloemencorso. Dit geldt ook voor het openbaar vervoer.

Enkele tips om de bloemencorso te zien en de drukte te vermijden:
1.      Bekijk het bloemencorso tijdens de opbouwdagen. De praalwagens en luxe wagens worden in een grote hal in Sassenheim met bloemen opgemaakt en dit is open voor bezoekers.
2.      Bekijk het verlichte bloemencorso in Noordwijkerhout. Op vrijdagavond rijdt het bloemencorso verlicht door Noordwijkerhout. Het is hier minder druk dan zaterdags, wanneer het corso van Noordwijk naar Haarlem rijdt.
3.      Huur een fiets en bekijk het bloemencorso op een rustigere plek. Vóór Keukenhof en in de buurt van de centra van de dorpen is het altijd erg druk aan de weg met mensen die het corso willen bekijken. Wil je iets meer ruimte en rust? Huur een fiets en zoek een rustiger plekje op.

Bloemencorso 

Zaterdag  –> Van Noordwijk naar Haarlem

Vrijdag –> Verlicht bloemencorso in Noordwijkerhout

Woensdag – vrijdag  –>  Opbouwdagen Corso , Rijksstraatweg 52, 2171 AM Sassenheim

Stel je vraag via WhatsApp