Bezoek de beste attracties van de streek

Meer te ontdekken en te ervaren dan je vermoedt!

Keukenhofs rechten vrij
Keukenhof

Ongetwijfeld is de Keukenhof het beroemdste bloemenpark ter wereld. Omdat het slechts enkele weken per jaar geopend is, draagt dit zeker bij aan de grote aantrekkingskracht op vele toeristen.

flower-bike-tour
Bloemenvelden

In het voorjaar (half maart – half mei) wordt de Duin- en Bollenstreek door mensen van over de hele wereld bezocht. Zij komen af op de overweldigende bloemenzee die door lokale bollenkwekers wordt gecreëerd. Om op de hoogte te blijven waar de mooiste velden bloeien kun je de bloemenradar checken.

overview-tulip-experience-amsterdam
Tulip Experience Amsterdam

Als je de Bollenstreek aandoet in het vroege voorjaar dan is de Tulip Experience Amsterdam een múst om te bezoeken. Ga mee op een geweldige ontdekkingsreis naar het kwekersproces, de magie van de tulp en de geschiedenis.

The Tulip Barn

Op zoek naar een waar tulpenparadijs? Kom dan zeker langs op onze locatie, waar je ruim een half miljoen kleurrijke bloemen aantreft. Maak hier de leukste foto’s en ontdek onze foto-installaties. Alles gezien? Geniet van een drankje in onze gezellige kas of nuttig een frietje bij de foodtruck. Uiteraard neem je een verse bos tulpen mee naar huis.

S. Pennings & Zn.

Wij zijn een authentieke bloembollenkwekerij. Onze winkel is geopend in het voorjaar en dan verkopen we verse bloemen van eigen land. Bijzondere soorten en kwaliteit zijn het allerbelangrijkste voor ons. Vanaf half april hebben wij naast onze tulpenverkoop een pluktuin. Hier kun je zelf jouw eigen bos tulpen komen plukken.

Tulperij_tulpen
De Tulperij

Doe tijdens een mooie wandeling door onze showtuin inspiratie op voor jouw eigen tuin of balkon. Naast verschillende soorten tulpen zal je hier eveneens narcissen en hyacinten aantreffen. Je kunt hier desgewenst jouw eigen bloemen plukken. Wil je meer weten over het groeiproces en de bloei van de tulp neem dan zeker deel aan onze excursie.

Kasteel Keukenhof

Dit landgoed beschikt over meer dan tweehonderd hectare aan prachtig aanlegde tuinen, bos en weilanden. Wandel door de schitterende tuinen in de historische omgeving en kom ruim achttien monumenten tegen.

Beleef het LAM museum

Een geweldig museum voor de hele familie dat zich richt op internationale foodart vind je midden op het groene Landgoed Keukenhof. Raak niet uitgekeken op bonbons zo groot als voetballen, op een feesttafel waar wijn en champagne over de glazen klotst en op een reusachtige tros druiven vol edelstenen en blinkende glaskralen. Je haalt alles uit je bezoek met enthousiaste Kijkcaches.

bier
Lisse Centrum (’t vierkant)

Geniet van een lekker drankje of nuttig een heerlijke lunch in een van de horecagelegenheden die zich op deze sfeervolle locatie bij elkaar bevinden. Bij mooi weer is het hier heerlijk vertoeven op een terras.

Strand

Mocht je even tot rust willen komen, pak dan de fiets naar het strand bij Langevelderslag. Neem een heerlijk frietje bij Hoogies of waai even lekker uit op het water bij Kitesurfschool Noordwijk.

como-en-co-
Oosterduinse meer

Fiets naar deze verborgen parel van Noordwijkerhout, waar de tijd stil lijkt te staan. Bij Como & Co, een prachtige plek waar je heerlijk kunt lunchen, waan je jezelf even in een ander land. Probeer hier vooral de ‘Standgaper’, een heerlijk speciaal biertje. Let op, het kan gebeuren dat je niet meer huiswaarts wilt keren!

Show tuin met tulpen
Tulip Store Showgarden

Bezoek de showtuin van Tulip store en bekijk de mooiste en kleurrijkste tulpen. Een perfect punt om je fietstocht te onderbreken. Je kunt de Tulip Store showtuin vinden langs de fietsroute van 10 km  vanaf Keukenhof.
Je kunt ook alvast je bollen bestellen zodat je in het najaar jouw favoriete tulpen kunt planten.

Op ontdekkingsreis met de fiets

Om alle bezienswaardigheden en attracties in de omgeving te bezoeken is het aanbevolen om van een fiets gebruik te maken. Er zijn voldoende goed aangelegde fietspaden aanwezig en alles ligt op fietsafstand van elkaar. Tijdens jouw fietstocht zie en ontdek je meer, en neem je de omgeving beter in je op. Daarnaast biedt het gebruik van een fiets voordelen. Zo ben je niet afhankelijk van een parkeerplaats en de eventueel daaraan gekoppelde kosten, en je kunt je vervoermiddel altijd kwijt.

Stel je vraag via WhatsApp