Terug naar overzicht

Beste tijd om de bloemenvelden te bezoeken

Routekaart en oranje bloemenveld

Wanneer plan je jouw bezoek aan Keukenhof en de bloemenvelden?

We krijgen altijd veel vragen over de bloeiperiode van de bloemenvelden. En helaas is er geen eenduidig en simpel antwoord. Allereerst hangt het ervan af welke bloemen je graag wilt zien: de Nederlandse bloemenvelden bestaan grofweg uit 3 verschillende bolbloemen: Hyacinten, Narcissen en uiteraard Tulpen. De narcissen bloeien als eerst, gevolgd door de hyacinten en als laatst bloeien de tulpen.

Normaal gesproken is de bloei periode als volgt:

Narcissen: halverwege maart – halverwege april
Hyacinten: begin april – eind april
Tulpen: halverwege april – begin mei

het is zeer belangrijk om je ervan bewust te zijn dat de bloemenvelden een natuurlijk product zijn.

MAAR het is zeer belangrijk om je ervan bewust te zijn dat de bloemenvelden een natuurlijk product zijn. En ook al kan de mensheid prachtige dingen doen, we kunnen (gelukkig) niet volledig de natuur voorspellen of beïnvloeden. Dit betekent dat wanneer we een relatief koude winter en/of voorjaar hebben de bloemen allemaal iets later dan normaal bloeien. Het omgekeerde is het geval wanneer we een relatief warme winter en/of voorjaar hebben.

Wanneer je dit leest zou je kunnen denken: “oke, het kan per jaar iets verschillen maar als ik halverwege april de bloemenvelden bezoek heb ik de beste kans om alle bloemen in bloei te zien”. En dat is waar maar het blijft een gok. Daarnaast is het belangrijk om je bewust te zijn dat dit ook de drukste periode in Keukenhof en de omgeving is.

Al met al is dit de informatie die je nodig hebt om een keuze te kunnen maken wanneer de bloemenvelden te bezoeken. Succes met het kiezen van de data en tot dan!

*wanneer je de bloemenvelden bezoekt wees je alsjeblieft bewust dat de bloemenvelden eigendom zijn van bollenkwekers en dat zij de bollen verkopen om in hun levensonderhoud te voorzien. Dus ga respectvol met de bollen(velden) om.

Stel je vraag via WhatsApp