Alle routes

Bloemenvelden, meer, zee & duin (25km)

Totale afstand25 km

Tijdsduur2-4 uur

flower-bike-tour Open in Routenetwerk app

 

Tijdens deze fietstocht ga je van alles ontdekken waar de Bollenstreek om bekend is. Het begint al als je het landgoed Keukenhof, waar zich verschillende monumenten bevinden, met het gelijknamige kasteel passeert. Vervolg je weg over het spoor en rijd via het buurtschap Halfweg binnendoor naar het Oosterduinse meer. Onderweg zul je verschillende kleurrijke bollenvelden zien. Je kunt er prachtige foto’s van maken vanaf het uitkijkpunt Tespelduyn. Houd er op dit deel van de route rekening mee dat er golfkarretjes op het fietspad voorbij kunnen komen.

Het Oosterduinse meer wordt wel de parel van Noordwijkerhout genoemd en dat is niet zonder reden.

Het Oosterduinse meer wordt wel de parel van Noordwijkerhout genoemd en dat is niet zonder reden. Je kunt op deze plek namelijk het gevoel krijgen dat je je niet meer in Nederland bevindt. Om deze beleving langer vast te houden kun je een rustpauze inplannen bij een van de verschillende horecagelegenheden die aan dit meer gevestigd zijn.

Vervolg daarna je weg door het duingebied naar het strand. Waai hier even lekker uit, maak een strandwandeling of geniet van een drankje op het terras. Tijdens het verder fietsen door de duinen kun je verschillende dieren spotten.  Rijd vervolgens via De Zilk en langs Hillegom terug naar het beginpunt. Je zult hierbij opnieuw bloemenvelden in bloei tegenkomen.

 

Stel je vraag via WhatsApp