Alle routes

Bloemenvelden, dijken & polders (15km)

Totale afstand15 km

Tijdsduur1-3 uur

Rood_tulpenveld Open in Routenetwerk app

 

Nadat je eerst langs het landgoed Keukenhof met het gelijknamige kasteel bent gereden kom je uit bij het voormalige stationsgebouw van Lisse. Hierin is nu het restaurant het Tussenstation gevestigd. Via het buurtschap Halfweg fiets je binnendoor langs verschillende in bloei staande bollenvelden. Het uitkijkpunt Tespelduyn, waar het ter plaatse aanwezige restaurant en golfbaan met dezelfde naam zich bevinden, is een aanrader. Vanaf de hoogte daar heb je een schitterend uitzicht op de velden: een perfect fotomoment.

Na een viaduct gepasseerd te zijn vervolg je jouw weg langs prachtige bloemenvelden. Terwijl je daarna verder fietst richting De Zilk kun je blijven genieten van kleurrijke bollenvelden. Als je dat wilt, kun je op dit deel van de route The Tulip Experience Amsterdam aan de Delfweg bezoeken. Deze attractie is volledig aan allerlei aspecten van de tulp gewijd.

Op een bepaald moment ontdek je dat de dijk waarop je fietst hoger ligt dan het land om je heen.

Vlak voor Hillegom neem je de afslag om terug te fietsen naar het bloemenpark Keukenhof. Tijdens dit deel van de fietsroute zul je opnieuw indrukwekkende bloemenvelden zien. Op een bepaald moment ontdek je dat de dijk waarop je fietst hoger ligt dan het land om je heen. Deze polder toont goed aan hoe hoog het waterpeil hier ooit geweest is.

Stel je vraag via WhatsApp