Alle routes

Bloemenvelden rondom Keukenhof (5km)

Totale afstand5 km

Tijdsduur<1 uur

Bloemenvelden Open in Routenetwerk app

 

Tijdens deze fietsroute rond het beroemde bloemenpark Keukenhof  is het genieten van de in bloei staande bollenvelden. Al fietsend zul je er enkele van passeren en kun je de imposante kleurenpracht bewonderen. Ontdek waar de Bollenstreek in de hele wereld om bekend staat. Het hangt van het moment af welke soort bloemen je gedurende jouw fietstour tegen zult komen. Ook het weer speelt hier een rol bij. Achtereenvolgens bloeien eerst de narcissen, dan de hyacinten en als laatste de tulpen. Doordat bollenkwekers verschillende variëteiten(soorten) telen, vallen voor de kenner duidelijke verschillen tussen de bloemen op te merken. De bollenvelden zijn particulier bezit en om deze reden niet toegankelijk, hoe groot de verleiding hier soms ook voor is.

Al fietsend zul je er enkele van passeren en kun je de imposante kleurenpracht bewonderen.

Aan het begin van de route passeer je kasteel Keukenhof. Mocht je voldoende tijd hebben, dan is het zeker aanbevolen om op dit landgoed een wandeling te maken. Je kunt hier diverse monumenten zien, terwijl je door de prachtig aangelegde tuinen loopt.

Je kunt hier diverse monumenten zien

Op dit terrein is het LAM museum gevestigd dat zich richt op internationale foodart, en daardoor een geschikt uitje voor het hele gezin. Door de geringe lengte van deze fietsroute is deze zeker voor kinderen aan te raden.

 

Stel je vraag via WhatsApp