Alle routes

Bloemenroute (35km)

Totale afstand35 km

Tijdsduur2-4 uur

Tulpenveld_gekleurd_lisse Open in Routenetwerk app

 

Op deze fietsroute ga je kennismaken met alle aspecten waar de Bollenstreek bekend om staat. Vanaf de Keukenhof fiets je eerst naar het pittoreske centrum van Lisse. Hier tref je verschillende soorten winkeltjes en sfeervolle horecagelegenheden aan. Wanneer je Lisse achter je laat en verder rijdt richting Sassenheim zul je de Tulperij, een bloemenattractie met pluktuin, passeren. Tijdens dit deel van jouw fietstocht ga je verschillende in bloei staande bollenvelden tegenkomen.

Tijdens het seizoen kan dit middeleeuwse kasteel op zaterdagen bezocht worden.

Vervolg bij de rotonde jouw weg naar Noordwijkerhout, waarbij je de Ruïne van Teylingen kunt zien liggen. Tijdens het seizoen kan dit middeleeuwse kasteel op zaterdagen bezocht worden. Na een korte maar interessante kennismaking met Noordwijkerhout rijd je naar het duingebied. Door de duinen is een fietspad aangelegd dat je op een bepaald moment bij het strand doet uitkomen. Neem hier de gelegenheid om even uit te waaien, een strandwandeling te maken of te genieten van een drankje op een terras.

Bij het vervolgen van jouw fietsroute door het duingebied kun je verschillende dieren spotten.

Bij het vervolgen van jouw fietsroute door het duingebied kun je verschillende dieren spotten. Nadat je verrast bent door een overkomend zweefvliegtuig fiets je via de polders en over dijken door De Zilk en langs Hillegom. Geniet tijdens dit gedeelte van je fietsroute opnieuw van kleurrijke en geurige bollenvelden.

Stel je vraag via WhatsApp